Besparen met led-noodverlichting

Eind 2013 tekenden ruim veertig organisaties samen met de overheid het ‘Energieakkoord voor duurzame groei’ met als doel energiebesparing. Helaas zijn de gemaakte afspraken niet gehaald en worden er per augustus 2019 strengere maatregelen genomen.

Vervangen van tl-armaturen verplicht
Op 1 augustus 2019 is het energieakkoord opgegaan in het klimaatakkoord.

Het pakket energiebesparende  ‘erkende’ maatregelen is uitgebreid en heeft een verplichtend karakter gekregen. Op deze verplichting treden de omgevingsdiensten handhavend op. Eén van de verplichte beschreven maatregelen is het vervangen van tl-armaturen voor vluchtwegaanduiding door nieuwe led-armaturen.

Overstappen naar led-armaturen loont
Het openomen vermogen van tl-lichtbronnen is veel groter dan alleen het wattage van de tl-buizen zelf en veel meer dan van een vergelijkbaar led-armatuur. Bij de meeste tl-armaturen lopen de kosten voor energieverbruik al snel op tot meer dan 25 euro per jaar. De energiekosten van een vergelijkbaar led-armatuur zijn minder dan 7 euro. Daar kont mao eens bij dat er in tl-armaturen NiCd-accu’s zitten die duurder zijn, een kortere levensduur hebben en bovendien minder goed zijn voor het milieu dan de meeste accu’s in led-armaturen. Voor veel organisaties is het vervangen van de led-noodverlichting dus een relatief eenvoudige wijze om het energieverbruik terug te dringen. Op deze manier sparen ze niet alleen energie, maar ook kosten uit.

Happenings

Events

Specials

Website door Buro TARGET